En del av Inev AB

Telefon: 0380-31 11 00 | E-post: info@lanabgroup.se

Lanab Group är sprunget ur två företag med en idé om bra och ergonomiska kontorsmöbler till rätt pris, av bra kvalitet och inom rimlig tid.

Snabba leveranser och egen produktion

Vi är unika genom att kunna leverera ett brett sortiment av ergonomiska och hållbara kontorsmöbler i svensk, enkel design inom endast två veckor. Möblerna kräver minimal montering och passar bra för de flesta kontor.

Eftersom vi har egna fabriker och därmed full kontroll över vår produktion är vi både kostnadseffektiva och flexibla. Detta gör att vi även har möjlighet att vara med i större projekt där det kan vara aktuellt med speciallösningar.

Flexibelt och enkelt

Vi har en enkel syn på logistik. Istället för att tillverka allt själva bygger vi våra produkter av komponenter som vi köper in från bästa tillverkare, alla specialister på sina delar. Vi har investerat i ett stort lager där vi kan hålla hela vårt gedigna sortiment på hyllorna.

Tack vare att samma komponenter går att använda till många olika produkter är vi mycket flexibla. När du beställer monterar vi ihop de komponenter som behövs för just dina produkter – snabbt och enkelt!

 

Personuppgiftspolicy

Din trygghet och integritet är viktig för oss på Lanab Group. Vi tycker att det är viktigt att du vet vilka uppgifter som vi behöver från dig och hur vi behandlar dem.

Vi arbetar aktivt för att skydda dina personuppgifter. För att vi ska känna oss säkra med vår hantering av dina personuppgifter har vi tillsatt ett dataskyddsombud som har till uppgift att granska och säkerställa att vi hanterar dina personuppgifter på ett korrekt sätt. Vi utbildar alla som jobbar på Lanab Group i hur vi hanterar personuppgifter för att kunna säkerställa att dina personuppgifter är i trygga händer.

 

Vår historia

Lanab Design grundades av Lennart Andersson i Nässjö 1990. Vi är idag 25 anställda. Vårt huvudkontor med administration, ordermottagning och kundtjänst ligger i Nässjö där även vår stolsproduktion sker.

Tillverkningen av planmöbler sker i vår nybyggda produktionslokal i Nässjö. Vi levererar idag våra möbler till hela Skandinavien. Under våren 2018 tillträdde Niclas Lindqvist som VD för Lanab Design, numer Lanab Group.

LT Office Line grundades av Lennart Tranback med en vision om att kunna erbjuda rätt kontorsstol till rätt person och till rätt pris. År 2010 köptes Höganässtolen av LT Office Line.

Höganässtolen har tillverkat stolar sedan 1957 där de har utvecklat ett flertal modeller som varit designdrivande inom kontorsstolar.

Miljö och kvalitet

Som de smålänningar vi är med båda fötterna kvar i de stora skogarna, har vi alltid miljön i fokus. Vår miljöpolicy bygger på en stark övertygelse att vi tillsammans med andra ständigt måste förbättra och förenkla för våra kunder att välja hållbara lösningar. För oss är det en självklarhet att hushålla med dina, våra och naturens resurser. För oss ska tillverkningsprocessen av möbler vara så skonsam som möjligt för miljön och det färdiga resultatet. Din arbetsplats ska ha en lång livslängd och kanske till och med kunna återanvändas. Transporterna minimeras av att våra råvaror hämtas från närområdet och råvarorna hos våra grannar håller därtill den högsta kvaliteten.

Vi har en klar och entydig ansvarsfördelning för kvalitetsarbetet där samtliga medarbetare tar ansvar och bidrar med sin kompetens. Detta skapar en hög leveranssäkerhet och ett stark förtroende hos våra kunder och på marknaden. Vår målsättning är att skapa ett mervärde för kunden. I vår kvalitetsträvande finns korta leveranstider, hög personlig service, en positiv attityd och ett intresse för våra kunder. Vi vill att våra kunder alltid ska tycka om att ha kontakt med oss, både i mejl eller på telefon.

Vi är även ISO - certifierade när det gäller miljö och kvalitet. Certifikaten vi innehar är ISO 9001 samt ISO 14001. Dessa går att ladda ner som du kan se här nedan.  

Arbetsmiljöpolicy

Våra medarbetare är vår ryggrad och plattform. Därför vill vi att våra medarbetare ska må bra och trivas på Lanab Group. Företaget arbetar efter att skapa en säker arbetsmiljö där ingen riskerar att skadas fysiskt, psykiskt eller på annat sätt påverkas av en för hög, eller på annat sätt ohälsosam arbetsbelastning.

Där det är tekniskt och ekonomisk möjligt skall maskiner och processer vara utformade så att de väl lever upp till lagar och gränsvärden och i övrigt skall personlig skyddsutrustning av god kvalité tillhandahållas.

Vi vill att alla ska ha ett bra arbetsinnehåll med stimulerande uppgifter och där alla medarbetare också ska ha möjlighet att påverka sin arbetssituation.

Sedan december 2018 är vi certifierade enligt miljö- och kvalitet, ISO 9001 och 14001, samt arbetsmiljö 45001.

  Ladda hem certifikatet på svenska.

  Download certificate in english.

 

Uppförandekod/Code of conduct

För att försäkra oss om att våra produkter och dess komponenter är tillverkade under rätt förutsättningar när det gäller etik, arbetsvillkor och miljötänk har vi upprättat en så kallad uppförandekod/code of conduct. Denna finns att ladda ner som en PDF på engelska - klicka här